ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΔΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28/4 & 2/6

 

 

  • Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Ακολουθώντας την Εγνατία οδό προς το Ιόνιο δια μέσου Γρεβενών, Μετσόβου, Ιωαννίνων (κάνοντας μια στάση για να θαυμάσουμε το Μουσείο Βρέλη, με τα κέρινα ομοιώματα), Πρέβεζας, φτάνουμε στην Λευκάδα. Μια πόλη η οποία μοιράζεται το ίδιο πανέμορφο περιβάλλον του Ιόνιου με τα υπόλοιπα νησιά, αλλά με ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς η πρόσβαση από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία γίνεται οδικώς και το νησί δεν έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και έπειτα ο χρόνος μας είναι ελεύθερος να περπατήσουμε στα δρομάκια της όμορφης πόλης και να θαυμάσουμε την ομορφιά του νησιού. Θα επιστρέψουμε στη συνέχεια στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΥΔΡΙ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο φωνογράφων το όποιο είναι ατομική συλλογή και περιλαμβάνει ενθυμήματα της ρομαντικής Λευκάδος. Αναχωρούμε για το Νυδρί από όπου προαιρετικά με πλοιάριο και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα Πριγκιποννήσια, την Μαδουρή με το νεοκλασικό αρχοντικό του Βαλαωρίτη και τον Σκορπιό του Ωνάση. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑΣ

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη Βασιλική, το τρίτο πιο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Η περιοχή δικαίως τραβάει σαν μαγνήτης του τουρίστες, καθώς οι ακρογιαλιές της είναι πεντακάθαρες και το πράσινο φτάνει σχεδόν μέχρι τα γραφικά σπιτάκια του λιμανιού. Διαθέτει το προνόμιο να δροσίζεται από ρεύματα που την καθιστούν μία από τις καλύτερες θάλασσες στον κόσμο για wind surfing. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την δυτική πλευρά του νησιού, μια διαδρομή που αποκαλύπτει την παλαιοντολογική «κοσμογονία» της δυτικής Λευκάδας, την προϊστορία των φοβερών εγκατακρημνίσεων, που σχημάτισαν τους απότομους βράχους, την απύθμενη βαθυγάλανη απεραντοσύνη του Ιονίου αλλά και τις πιο όμορφες και ξακουστές σε όλο τον κόσμο παραλίες του νησιού. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέχρι να συναντήσουμε το χωριό Εξάνθεια. Τα σπίτια της είναι αμφιθεατρικά χτισμένα και θεωρείται πως η θέση που βρίσκεται κατοικήθηκε από τη Βυζαντινή Εποχή. Θα κάνουμε μια στάση για να ανεβούμε μέχρι την παλιά εκκλησία του Αγίου Στεφάνου με το ενδιαφέρον εξωτερικό καμπαναριό και το προαύλιο που χαρίζει θαυμάσια θέα σε κάθε επισκέπτη. Ο ναός έχει φθαρεί από τους σεισμούς και έχει ξανακτιστεί. Στο τέμπλο υπάρχει η ημερομηνία 1850. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.


4η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Μετά το πρωινό μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα κάνουμε μια πρώτη στάση στην Πάργα, ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου. Μια μικρή γραφική πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν όρμο, με αμμουδιές, νησάκια και πυκνοδασωμένα υψώματα. Θα θαυμάσουμε το βενετσιάνικο Κάστρο και την εκκλησία των Αγ. Αποστόλων με τα πολλά κειμήλια, τον πιο δημοφιλή τόπο στις ακτές του Ιονίου απολαμβάνοντας παράλληλα τον καφέ μας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς τα Σύβοτα, μια επίσης αξιόλογη τοποθεσία, με μεγάλο πλήθος τουριστών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περιήγηση και γεύμα εξ’ ιδίων. Ο οικισμός των Συβότων είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες με παραλίες με κρυστάλλινα νερά και πράσινο ως τη θάλασσα χαρακτηρίζοντάς τα ως σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοποθεσία. Παίρνοντας πλέον τον δρόμο της Εγνατίας οδού, φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.


 

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο.
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο.
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.