ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΔΙΚΩΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

23/2 & 22/3

 

 

  • Πρόγραμμα Εκδρομής
  • Τιμοκατάλογος

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Βουδαπέστη, το Μαργαριτάρι του Δούναβη. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα.

 

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια .Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακή μουσική.

             

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ

 

Πρωινό και αναχωρούμε για την αυτοκρατορική πόλη. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας , θα δούμε την Ριγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – το αριστούργημα του Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια – και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Μετά την ξενάγηση θα υπάρχει χρόνος για να κάνετε μια βόλτα στην Ελληνική συνοικία της πόλης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη το απόγευμα.


4η ημέρα:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ


Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Πρώτος μας σταθμός ο Αγ.Ανδρέας. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, τη πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου,με τους βασιλικούς τάφους, τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Τελευταίος μας σταθμός το Βισενγκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Στην συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη.

 

5η ημέρα:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πρωινό και γεμάτοι από όμορφες εικόνες παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Σημείωση: - Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Περιλαμβάνει: Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία. Διαμονή σε  ξενοδοχείο της επιλογή σας. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / επαγγελματικής ευθύνης.


Δεν περιλαμβάνει:  Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. Check points (όπου απαιτείται και αναφέρεται στον τιμοκατάλογο). Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.